Wonen en dagbesteding


Wonen

Stichting De Parel van Oudewater realiseert een woonvorm waarbij acht jongvolwassenen met een verstandelijke beperking in een veilige omgeving, begeleid kunnen wonen en leven. In deze woonvorm streven wij na om, “zoveel mogelijk een gezinssituatie na te bootsen, dit is heel belangrijk om tot een prettige leefsfeer te komen. Mede om die reden komt er een grote gezamenlijke woonkamer en keuken waar de bewoners aan het einde van de dag hun belevenissen met elkaar kunnen delen. De individuele appartementen beschikken allemaal over een entree, een woonkamer met open keuken, een badkamer en slaapkamer. Verder is er rondom het pand veel buitenruimte met onder meer een boomgaard en een dierenweide.”


Dagbesteding

De mooie buitenruimte rondom het pand, de boomgaard en de dierenweide vormen een goede basis voor dagbesteding. Afhankelijk van de behoefte van de bewoners zal dat bestaan uit het verzorgen van de dieren, groenonderhoud, het onderhouden van de moestuin en andere activiteiten in het verlengde daarvan. De ene bewoner zal baat hebben bij een ritme van opstaan, naar het werk gaan en weer thuiskomen terwijl de ander van de rust van thuis houdt. Hoe dan ook zijn er voldoende voorwaarden aanwezig om dagbesteding aan huis te creëren.


Dierenweide

Vanwege de ruime buitenruimte waarover de locatie beschikt is er ruimte voor de inrichting van een dierenweide. Dieren hebben iets heel rustgevends en tegelijkertijd brengen ze een verplichting tot verzorging met zich mee, dat zorgt voor een beetje ritme en verantwoordelijkheidsgevoel bij de bewoners.