De woonlocatie


Zorgboerderij

De beslissing voor de woonlocatie van de toekomstige zorgboerderij is zorgvuldig genomen door Stichting De Parel van Oudewater, de zoektocht duurde maar liefst vier jaar. Het is een schitterende landelijke plek nabij Oudewater met veel ruimte voor natuur en dieren. Bijkomend voordeel is dat de bewoners ook genoeg ruimte hebben om zich vrij te kunnen bewegen op eigen terrein.


Faciliteiten

In het ontwerp van de zorgboerderij wordt de boerderij aan de hooiberg en het tuinhuis verbonden. In de boerderij worden naast de woonruimte voor het zorgechtpaar,kantoor, wasruimte, twee logeerkamers, kamer voor verzorgenden, ook twee appartementen gecreëerd. In de hooiberg zijn de ontvangsthal, de gemeenschappelijke woonkamer en -keuken en berging te vinden. In het tuinhuis zijn de overige zes appartementen. Alle acht appartementen zijn voorzien van een hal, keuken annex woonkamer, een aparte slaapkamer met badkamer (douche/toilet), eigen terras en een eigen voordeur. Stoffering en meubilering van het appartement is naar eigen smaak en voorkeur in te richten en komt voor eigen rekening. Rondom zijn de diverse terrassen en daarop aansluitend de royale tuin.


Oudewater

Op steenworp afstand van de zorgboerderij is de schitterende stad Oudewater te vinden. Een wandeling door het stadshart met het water, de vele bruggen, prachtige oude (en scheve) geveltjes brengt je zomaar honderden jaren terug in de tijd. Centraal ligt ‘De Markt’ waar naast vele zonnige terrasjes ook de wereldberoemde Heksenwaag te vinden is. Ook wordt de markt geregeld omgetoverd tot festivalplein voor gezellige evenementen, georganiseerd door het bruisende verenigingsleven van Oudewater. In 2015 vierde Oudewater dat zij reeds 750 jaar stadsrechten heeft.